Als tweede opdracht heb ik individueel gewerkt voor De Voorkamer in Utrecht. Ik kreeg de opdracht om een ice breaker te maken die de ''safe(r) space'' benadrukt waar De Voorkamer mee werkt. De Voorkamer is een open plek waar culturen elkaar ontmoeten: een plek om erbij te horen, een veiligere plek voor nieuwe ervaringen. Voor meer informatie over De Voorkamer volg https://devoorkamer.org/ 
Voor dit project ben ik tot het idee gekomen om armbandjes te ontwerpen die als symbool staan voor de safe space van de voorkamer. Naast deze armbandjes maak ik een animatie die de bezoekers van De Voorkamer informeert over de betekenis van de bandjes en die ook het gevoel brengt die de gebruiker moet krijgen bij het dragen ervan. Scroll verder voor meer van mijn proces!
Voor de fysieke armbandjes zelf heb ik iteraties gedaan om te kijken naar welk materiaal geschikt is. Zo heb ik siliconen, stoffen en elastische bandjes geprobeerd.
Ook heb ik veel na moeten denken over hoe ik het gevoel/de bandjes introduceer aan de gebruikers en heb ik iteraties gedaan m.b.t. kleur en vorm.
Zie hier de verhaallijn van de animatie. Dit is een ruige schets van hoe ik de animatie er uit wil laten zien. Mocht de animatie niet opnieuw afspelen is deze ook hier te zien.
Hierboven staan 2 stijlen die ik overwoog voor de animatie. Dit zijn dezelfde frames uitgewerkt in 2 stijlen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de rechter, omdat deze meer handgemaakt lijkt, en net wat meer karakter uitstraalt. De linker past toch niet helemaal bij De Voorkamer.
Dit is de uiteindelijke animatie geworden. Zoals eerder genoemd dient de animatie als introductie, waarbij de betekenis en het gevoel van het armbandje goed naar voren komen. Je ziet een karakter die door het bandje opkleurt en zich mengt met de groep.
Zie hieronder eventueel de timelapse van het maken van de animatie. Ook te vinden via https://youtu.be/CbiREojY-go
Back to Top