In het tweede semester heb ik in samenwerking met klasgenoten een opdracht uitgevoerd voor het bevrijdingsfestival in Utrecht. We kregen de opdracht om een installatie te ontwerpen voor in bibliotheek Neude. Wij zijn na verschillende ideeën te schrappen tot een definitief concept gekomen. Door middel van tussentijdse pitches en overleg met de opdrachtgever en docenten hebben wij gecommuniceerd over het concept. Wij hebben gebruik gemaakt van verschillende programma's voor zowel stilstaand als bewegend beeld, maak ook voor 3D werk en voor technische punten. Ook hebben wij de studio van een docent bezocht waarin wij verder hebben gewerkt aan een fysieke opzet voor de techniek.
Zie hieronder (beeldend) het proces vanaf idee tot uitwerking. Voor verdere toelichting zie document onderaan deze pagina.
initiële schets
initiële schets
uitwerking ontwerp
uitwerking ontwerp
opzet in de ruimte
opzet in de ruimte
Hierboven zie je het ontwerp van de fysieke opstelling/installatie. Zie hieronder het proces voor het beeld wat de gebruiker te zien krijgt.

bewegend storyboard

uiteindelijke opzet van de inhoud


Hieronder meer beeld rondom het proces van o.a. de techniek rondom de installatie en de interactie m.b.t. de video en de gebruiker.

bezoek aan studio van docent waar gewerkt is aan het prototype van het stuur

technische opzet voor het prototype van het stuur

Zie hieronder nog mijn verslag over de opdracht met o.a. toelichting op het proces, onze werkwijze en ook een stukje reflectie.
Back to Top